Wandelen

 

Sportief Wandelen

Dit is voor iedereen die aan fitheid wil werken de ideale activiteit.
Door begeleiding en verantwoorde trainingsopbouw biedt het juist veel meer dan het 'gewone' wandelen. Sportief Wandelen is een sport die geschikt is voor jong en oud, voor inactieve en semi-inactieve mensen, maar ook voor fitte en actieve personen. Mogelijkheden om aan de wandeltraining mee te doen zijn er eveneens voor mensen die herstellende zijn van een operatie of sportblessure. Een lichte lichamelijke beperking staat deelname niet in de weg.

Een training Sportief Wandelen duurt ongeveer een uur en bestaat meestal uit een warming-up om de spieren los te maken, een stuk stevig doorwandelen, loopscholing, oefeningen met tempowisselingen en een cooling-down. De training staat ook borg voor een gevarieerde en verantwoorde opbouw van uithoudingsvermogen en techniek. En wat te denken van het trainen met elkaar? Gezelligheid is een stimulans om u op weg te helpen naar een betere conditie.

Er zijn in Nederland veel wandelroutes uitgezet. Ook worden er vele wandelevenementen georganiseerd. Klik hier voor meer informatie.

 

Bij SAV wordt er op zondagmorgen om 9.00u gewandeld in het Streekbos. Verzamelen op de parkeerplaats bij Paviljoen IJgenweis. Er wordt samen met de hardloopgroep een warming-up gedaan waarna de groepen splitsen. Aan het eind van de wandeltraining komen de groepen weer samen voor een gezamenlijke cooling-down.

De training wordt wisselend gegeven door Bob Pommerel, Maarten Groot en Anja May.

 

Inlichtingen zijn te verkrijgen bij:

Bob Pommerel

06-10664615

Maarten Groot

0228-514618

Anja May

06-37199021