Wandelen

 

Sportief Wandelen

Dit is voor iedereen die aan fitheid wil werken de ideale activiteit.
Door begeleiding en verantwoorde trainingsopbouw biedt het juist veel meer dan het 'gewone' wandelen. Sportief Wandelen is een sport die geschikt is voor jong en oud, voor inactieve en semi-inactieve mensen, maar ook voor fitte en actieve personen. Mogelijkheden om aan de wandeltraining mee te doen zijn er eveneens voor mensen die herstellende zijn van een operatie of sportblessure. Een lichte lichamelijke beperking staat deelname niet in de weg.
Een training Sportief Wandelen duurt één tot anderhalf uur en bestaat meestal uit een warming-up om de spieren los te maken, een stuk stevig doorwandelen, loopscholing, oefeningen met tempowisselingen en uitlopen. Een training Sportief Wandelen staat borg voor een gevarieerde en verantwoorde opbouw van uithoudingsvermogen en techniek. En wat te denken van het trainen met elkaar? Gezelligheid is een stimulans om u op weg te helpen naar een betere conditie.

Er zijn in Nederland veel wandelroutes uitgezet. Ook worden er vele wandelevenementen georganiseerd. Klik hier voor meer informatie.

 

Nordic walking

Het “lopen met stokken” is de ideale buitensport voor iedereen die vooral gezond en effectief wil bewegen. Door het gebruik van “wandelpoles” tijdens het lopen wordt ruim 90% van de spieren in beweging gezet, maar door het gebruik van de poles wordt het lichaam 40% minder belast. Nordic Walking is geschikt voor alle leeftijden en voor iedereen die in de buitenlucht aan zijn conditie en welzijn wil werken. Zo verbetert het de coördinatie, vermindert het de spanning in nek- en schoudergebied, ontlast het de heupen en biedt het meer stabiliteit en balans. Ook voor mensen met lichamelijke beperkingen is Nordic Walking de ideale manier om de lichamelijke fitheid te verbeteren en het uithoudingsvermogen op een veilige en prettige manier te verbeteren. Omdat het mogelijk is om tijdens het wandelen te blijven praten komt het sociale aspect eveneens goed aan bod.

Beide activiteiten worden aangeboden door SAV waar een tweetal gedreven trainers klaarstaan om zorg te dragen voor een verantwoorde opbouw van belasting.

 

Inlichtingen zijn te verkrijgen bij:

Jetze Douwe Sandstra

Tel: 06-44954698

Riny Bakker

Tel: 0228-511850

 

Trainingstijden:

Dag Tijd Groep Trainer Locatie

Maandag

19.15*-20.15u

Nordic Walking

Jetze Douwe Sandstra

Vertrek baan

Woensdag

19.00-20.30u

WandelgroeBaan

Jetze Douwe Sandstra

Vertrek baan

Vrijdag

13.30-15.00u

Wandelgroep

Riny Bakker

Streekbos

* Meestal is de aanvang 19.15u, maar soms ook 18.30u.
Geïnteresseerde mensen moeten hier dus even naar informeren (0644954698).